Reseskydd

I din hemförsäkring ingår en reseförsäkring. Den gäller i 45 dagar.

I många delar av världen behöver du kunna visa upp ditt resebevis på förfrågan. En del länder kan neka dig inresa om du inte har med dig ditt reseförsäkringsbevis som är din reseförsäkring. Det är viktigt att du har med dig ett intyg som visar att du är försäkrad under din utlandsresa.

Reseskyddet från hemförsäkringarna gäller i hela världen och täcker de viktigaste händelserna du kan råka ut för på en utlandsresa, till exempel akut sjukdom och olycksfall. Vad som ingår i ditt reseskydd kan du läsa om hos ditt försäkringsbolag. Det skiljer sig åt mellan bolagen vad som ingår från början och vad du kan köpa till.

Långresa - över 45 dagar?
Om du ska vara borta längre än 45 dagar behöver du förlänga hemförsäkringens reseskydd. För att kunna förlänga ditt reseskydd behöver du kontakta ditt försäkringsbolag.

Reseförsäkringen ger dig rätt till ersättning om du till exempel blir sjuk och måste uppsöka läkare eller avbryta din resa. Har du en hemförsäkring ingår reseförsäkringen som gäller för dig och din familj i hela världen.

En reseförsäkring kallas ibland olika beroende på försäkringsbolag men innehållet är av samma slag. En del försäkringsbolag kallar det resekort, försäkringskort, resebevis, reseförsäkringsbevis, servicekort, reseförsäkring, reseklar, reseförsäkringskort etc.

Beställ ditt resebevis online

Här kan du beställa eller ladda ner ditt resebevis från ditt försäkringsbolag. Välj ditt försäkringsbolag.

Länsförsäkringar

Trygg-Hansa

IF Skadeförsäkring

Folksam

Tre Kronor

Moderna Försäkringar

Sveland Försäkringar

Aktsam

ICA Försäkring

Dina Försäkringar

Gjensidige